Bio

Al van jongs af aan heb ik een grote liefde voor muziek. Op mijn 11e ging, na 5 jaar wachten en blokfluitles, een lang gekoesterde wens in vervulling om dwarsfluit te leren spelen. Als snel ontwikkelde ik een voorkeur voor jazz en popmuziek. In 1993 ben ik aangenomen op het conservatorium van Utrecht. Ik besloot echter de fluit en het conservatorium los te laten en te kiezen voor een inmiddels nog veel grotere passie: zingen. Van verschillende zang/stem docenten heb ik les gehad, o.a.: Andrea Wittchen (klassiek), Sylvia de Hartog (jazz), Eva Wilms (CVT), Arnold Dooyeweerd (improvisatie), Hetty Gehring (Adem/klassiek), Martin Mol (jazz/pop), May-Britt Scheffer (o.a.CVT).

Mijn interesse in de stem is ontstaan toen ik mij serieus ging toeleggen op het zingen in 1993. Ik ontdekte hoezeer je spreek- en zangstem verbonden is met wie je bent en hoezeer je stem een uiting en spiegel hiervan is. Ook ontdekte ik hoeveel plezier en kracht het je kan geven als je je bewust wordt van je stem en haar vele mogelijkheden tot expressie.

Vanaf 1996 heb ik in verschillende jazz- en popbands gezeten en vocale sessies geleid. Sinds ik vanaf 2007 een eigen lespraktijk heb, heb ik mij vooral toegelegd op het lesgeven en op het componeren van mijn eigen muziek: in mei 2018 is mijn debuutalbum Into The Light uitgebracht. (Voor meer info: www.simonamusic.nl)

Naast de muziek is een rode draad in mijn leven altijd geweest mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Het proces houdt nooit op: elke dag weer zijn er kansen om te groeien en mezelf beter te leren kennen; om meer en meer vanuit mijn ware zelf mezelf te uiten en mijn hart te volgen.

In 1998 heb ik de opleiding tot healer/reader bij Mens en Intuïtie in Amersfoort afgerond.

Het inspireren van anderen om zichzelf te leren kennen en uiten via hun zang- of spreekstem, via een Stemreading of een Schrijf Jouw Lied sessie ervaar ik elke keer weer als een bijzonder proces.

Alle lessen worden gegeven in Amsterdam West / Westerpark.